La veritat absoluta

‘LA VERITAT ABSOLUTA’ és un text escrit per la dramaturga Lara Díez Quintanilla. Neix després de la polèmica suscitada en el sector teatral arrel de les investigacions de casos d’abusos sexuals i de poder publicades al Diari Ara l’any 2021, que afecten entre d’altres a l’Aula de Teatre de Lleida o a l’Institut del Teatre. 

En el text, una noia, una femella, un noi i un mascle interpretaran els diferents rols que, en les relacions humanes, s’estableixen, i on hi caben els diferents tipus d’abús i complicitat. Amb aquest text es cerca generar un debat al voltant d’un conflicte que, lluny de la visceralitat de les xarxes socials, conté molts matisos, i on, qui sap, potser l’espectador es veurà reflectit en la variada gama de grisos de l’abús. Hem estat o som abusadors?

Hem estat o som còmplices? Hem estat o som víctimes? Com establim les nostres relacions, i quin paper hi juga el nostre poder i influència en els i les altres?

L’abús sexual i de poder és un tema que afecta molt directament al sector teatral, però LA VERITAT ABSOLUTA defuig de les convencions i l’endogàmia, i planteja el teatre com a punt de partida, com a escenari on aquestes situacions es plantegen, però que pretén ser mirall d’una situació endèmica que es produeix a tots els racons de la nostra societat.

Lectura dramatitzada realitzada a El Maldà (Barcelona) – Octubre de 2022.
VÍDEO DISPONIBLE PER A EQUIPS DE PROGRAMACIÓ

Amb: Biel Duran, Paula Jornet, Míriam Monlleó, Queco Novell
Agraïments: El Maldà, Ajuntament de Terrassa